(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Very creamy cheesy pasta med Kotivara salami

Denna rätt förenar tradition och smak i varje tugga, för en upplevelse som känns som en kram från morfar efter en lång dag.

klocka

40 min

portion
Krämig pasta med ost och salami i skål

Ingredienser

1 st hackad gul lök
2 st riven vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
1.5 dl västerbottensost
0.5 dl hackad persilja
250 g färsk pasta
1 pkt Kotivara salami
svartpeppar
salt efter behag
smör till stekning

Gör så här

  1. Hacka lök och riv vitlök – bryn i smör i stekpanna
  2. Häll på vinet och låt reducera
  3. Häll på grädde och låt reducera
  4. Häll i den rivna osten och låt försiktigt smälta till en slät och fin sås
  5. Koka pastan al dente enligt hänvisningar på förpackningen
  6. Hacka persilja och strimla 80g Kotivara salami
  7. Häll av pastan men spara en kopp med pastavatten
  8. Stek salamin knaprig
  9. Häll ner persilja i pastasåsen, blanda tillsammans med den nykorade pastan och lite av pastavattnet om såsen är för tjock.
  10. Toppa med den knaperstekt salamin, persilja och några varv med pepparkvarnen.
  11. Smaklig måltid!