Very creamy cheesy pasta med Kotivara salami
Denna rätt förenar tradition och smak i varje tugga, för en upplevelse som känns som en kram från morfar efter en lång dag.
40 min
Ingredienser
1
st
hackad gul lök
2
st
riven vitlöksklyfta
1
dl
vitt vin
3
dl
vispgrädde
1.5
dl
västerbottensost
0.5
dl
hackad persilja
250
g
färsk pasta
1
pkt
Kotivara salami
svartpeppar
salt efter behag
smör till stekning
Gör så här
- Hacka lök och riv vitlök – bryn i smör i stekpanna
- Häll på vinet och låt reducera
- Häll på grädde och låt reducera
- Häll i den rivna osten och låt försiktigt smälta till en slät och fin sås
- Koka pastan al dente enligt hänvisningar på förpackningen
- Hacka persilja och strimla 80g Kotivara salami
- Häll av pastan men spara en kopp med pastavatten
- Stek salamin knaprig
- Häll ner persilja i pastasåsen, blanda tillsammans med den nykorade pastan och lite av pastavattnet om såsen är för tjock.
- Toppa med den knaperstekt salamin, persilja och några varv med pepparkvarnen.
- Smaklig måltid!