(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Stromboli

Stromboli är en riktig klassiker men inte så vanlig i Sverige – trots att den sägs vara döpt efter en film med Ingrid Bergman. Så här gör du för att sno ihop en rykande god helgmiddag!

klocka

1 h

portion
Stromboli

Ingredienser

50 g blå jäst
3 dl kallt vatten
1.5 tsk honung
1 tsk salt
2 msk olivolja
6 dl vetemjöl
2 dl durumvetemjöl

Fyllning

1 st röd paprika
15 hackade oliver
1 st vitlöksklyfta
1 förpackning kotivara salami
5 dl riven ost
färsk basilika
Svartpeppar

Gör så här

1. Blanda jäst, vatten honung, salt och olja. Rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt mjölet, lite i taget. Lät jäsa cirka 2 timmar under bakduk.
2. Sätt ugnen på 200 grader
3. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, så tunt som möjligt och pensla kanterna med olja.
4. Fördela fyllningen på pizzorna. Lämna 1 cm på långsidan utan fyllning. Strö sist över basilika och nymald svartpeppar. Rulla ihop pizzorna till rullar.
5. Lägg rullarna på plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 25 minuter.’

Ta ut, skär portionsbitar och servera!

Smaklig måltid!