Kotivara lasagne

Ingredienser
2
st
gul lök
2
st
vitlöksklyftor
200
g
nötfärs
2
pkt
Kotivara salami
1
msk
olja
4
msk
tomatpuré
1
tsk
timjan
1
tsk
rosmarin
500
g
krossade tomater
1
st
köttbuljongtärning
9
st
lasagneplattor
salt och peppar
Sås
6
msk
smör
6
msk
vetemjöl
1
liter
mjölk
salt och peppar
Topping
2
dl
riven parmesan
Gör så här
Hacka lök och vitlök. Fräs färs, lök och vitlök i olja. Tillsätt tomatpuré, låt purén steka lite innan du blandar in den i färsen. Krydda med timjan. Tillsätt buljongtärning och krossade tomater. Låt koka i 20 minuter. Salta och peppra.
Såsen
Smält smöret i en panna. Vispa ned mjölet till en jämn smet. Häll på mjölken och fortsätt vispa tills såsen är slät och har tjocknat. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Varva sås, lasagneplattor, köttfärssås och Kotivara salami i en ugnssäker form.
Toppa med sås och parmesanost. Grädda i mitten av ugnen i 40 minuter. Servera till en krispig sallad.