Västerbottenpaj med salami
Stundar kräftpremiären?
Då har vi ett perfekt tillbehör till kräftskivan. Minipajer med Västerbottensost och salami. Originalreceptet har vi lånat av de som verkligen kan det här med Västerbottensostpaj. Sedan har vi pimpat det med vår egen salami och gjort dem i miniatyrformat.
60 min
Ingredienser
Pajdeg
125
g
smör
3
dl
vetemjöl
1
msk
vatten
Fyllning
300
g
riven Västerbottensost®
10
skivor
Kotivara salami
3
st
ägg
2
dl
vispgrädde
1
krm
svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Mixa smör och mjöl i matberedare till en smulig massa.
- Tillsätt vattnet och mixa ihop till en smidig deg.
- Tryck ut pajdegen i mazarinformar.
- Nagga formarna i botten och ställ in i ugnen ca 7 minuter.
- Vispa ägg och grädde, tillsätt osten och hackad salami. Smaka av med salt och peppar.
- Häll ostfyllningen i pajskalet och grädda cirka 15 minuter tills pajen har stelnat.
- Låt svalna.