Tomatsoppa med twist
Kan en soppa vara två olika soppor? Jo, våran tomatsoppa med salami passar utmärkt att serveras kall på heta sommarkvällar eller som en riktigt värmande soppa en kall vinterdag.
20 min
Ingredienser
1
förpackning
Kotivara salami
1
baguette
1
kruka
ruccola
1
st
stor gul lök
4
st
färska tomater
1
burk
krossade tomater
2
msk
tomatpuré
1
st
grönsaksbuljongtärning
5
dl
vatten
1
dl
mellan- eller vispgrädde
smör till stekning
salt och peppar
Basilikacrème
2.5
dl
crème fraiche
1
kruka
färsk basilika
Gör så här
- Skär baguetten i skivor, pensla med olja och stek gyllenbruna. (lägg att svalna på hushållspapper)
- Skala och hacka löken. Stek i smör.
- Skär de färska tomaterna i små tärningar. Blanda lök, krossade tomater, färska tomater, tomatpuré, grönsaksbuljongtärningen och vatten i en rejäl kastrull. Smaka av med salt och peppar. Låt koka ca 10 minuter.
- Mixa soppan. Späd med grädde för att få soppan krämig.
Basilikacrème
- Finhacka rejält med färska basilikablad och blanda med crème fraiche.
- Bred basilikacremen på brödskivorna, lägg på ruccola och toppa med Kotivara salami.
Servera soppan i glas på sommaren eller kopp på vintern. Lägg en brödskiva med basilikacréme på kanten. Smaklig spis!