(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Spaghetti Carbonara

En smakrik twist på den klassiska carbonaran, där den rökiga och kryddiga smaken från Kotivaras Salami Napoli lyfter rätten till nya höjder.

klocka

30 min

portion
Spaghetti Carbonara i en vacker skål på ett betongbord. Rund om ligger en linneservett, pepparkorn, parmesan och ett rivjärn

Ingredienser

Ingredienser

400 g spaghetti eller bucatini
150 g Kotivara Salami Napoli
100 g pancetta eller guanciale, tärnad
st äggulor (1 för servering
50 g parmesan
Nymalen svartpeppar
Salt

Gör så här

  • Koka pastan
    Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Spara cirka 1 dl pastavatten innan du häller av.

  • Stek salami och pancetta
    Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Stek pancettan tills den blir knaprig. Lägg i skivor av Salami Napoli och låt dem fräsa lätt i fettet från pancettan. Ställ åt sidan.

  • Blanda ägg och ost
    Vispa ihop äggulorna med den rivna parmesanen i en skål. Krydda generöst med svartpeppar.

  • Blanda samman
    När pastan är klar, blanda ner den i stekpannan med pancetta och salami. Tillsätt pastavattnet och rör om. Ta bort från värmen och vänd försiktigt ner äggblandningen, så att det blir en krämig sås utan att äggen stelnar.

  • Servera
    Lägg upp pastan på tallrikar, toppa med extra skivor Salami Napoli, en äggula (valfritt), extra riven ost och mer svartpeppar.