Spaghetti Carbonara
En smakrik twist på den klassiska carbonaran, där den rökiga och kryddiga smaken från Kotivaras Salami Napoli lyfter rätten till nya höjder.
30 min

Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
-
Koka pastan
Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Spara cirka 1 dl pastavatten innan du häller av. -
Stek salami och pancetta
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Stek pancettan tills den blir knaprig. Lägg i skivor av Salami Napoli och låt dem fräsa lätt i fettet från pancettan. Ställ åt sidan. -
Blanda ägg och ost
Vispa ihop äggulorna med den rivna parmesanen i en skål. Krydda generöst med svartpeppar. -
Blanda samman
När pastan är klar, blanda ner den i stekpannan med pancetta och salami. Tillsätt pastavattnet och rör om. Ta bort från värmen och vänd försiktigt ner äggblandningen, så att det blir en krämig sås utan att äggen stelnar. -
Servera
Lägg upp pastan på tallrikar, toppa med extra skivor Salami Napoli, en äggula (valfritt), extra riven ost och mer svartpeppar.