Somrig tomatsoppa
En riktigt god tomatsoppa en solig sommardag serveras alltid med Kotivara salami.
Ingredienser
1
pkt
Kotivara salami
500
g
färska plommontomater
1
stor
gul lök
1
burk
Mutti krossade tomater (à ca 390 g)
2
msk
tomatpuré
1
tärning
kycklingbuljong
5
dl
vatten
0.5
dl
mellangräde
salt
peppar
smör till stekning
Basilkakräm
2
dl
crème fraiche
1
kruka
färsk basilika
1
förpackning
fetaost (150 g)
1
msk
olivolja
Tillbehör
Kotivara Salami
Baguette
Olivolja
Grillspett
Babyplommontomater
Gör så här
- Mixa crème fraiche, basilikastjälkar, olivolja, några basilikablad och fetaost till en kräm. Peppra, rör om och lägg i en skål. (Spara några blad basilika till topping och spett)
- Skala och hacka löken, stek i olivolja.
- Skär tomaterna i små tärningar.
- Blanda lök, krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning, färska tomater och vatten i en stor kastrull.
- Koka i 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
- Mixa allt med stavmixer och koka ytterligare 10 minuter.
- Häll i grädden, rör om och lyft av kastrullen från plattan.
- Bryt brödet i mindre bitar och stek eller grilla lätt.
- Varva babyplommontomater, basilika, bröd och salami på spett.
- Häll olivolja i en skål.
- Servera tomatsoppan i djupa skålar, toppa med basilikakräm, basilikablad, olivolja och nymalen svartpeppar och lägg ett brödspett på kanten.
Smaklig måltid!