(2 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...

Små grekiska pajer med fetaost

Upplev Grekland med vår filodegspaj! 

Krispig filodeg, krämig fetaost och saftig finsk hantverkssalami. 

#SmakAvGrekland

klocka

1 h

portion
Små grekiska pajer med fetaost

Ingredienser

Pajer

4 ark filodeg
8 skivor Kotivara salami
2 förp fetaost
4 msk smält smör
2 msk rostade sesamfrön

Sås

2 dl grekisk yoghurt
0.5 st riven gurka
2 st rivna vitlöksklyftor
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk honung
1 knippe mynta
salt och peppar
olivolja

Gör så här

  1. Riv gurkan och pressa ur vätskan.
  2. Häll yoghurt i en skål, riv ned vitlök, tillsätt vinäger, honung och mynta och blanda ned den rivna gurkan. Salta och peppra efter behag. 
  3. Ringla sedan över olivolja och låt stå tills pajerna är klara.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Dela filodegsarken på mitten och lägg dem på varandra. Pensla med smör mellan varje ark.
  6. Lägg fetaosten i mitten, lägg på två skivor salami och vik sedan över arken så att det täcker osten.
  7. Pensla med smör och grädda i ugnen i cirka 20 minuter eller tills den fått fin färg.
  8. Ta ut ur ugnen, pensla med smör och toppa med rostade sesamfrön.