(2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Burrata och salamisallad

Ett riktigt smarrigt recept med gräddig burrata och salami. Perfekt för sena sommarkvällar.

klocka

20 min

portion
Burrata, Kotivara salami, olivolja, balsamico, romansallat i djutpallrik

Ingredienser

Ingredienser

1 förp Kotivara salami
350 g cocktailtomater
1 huvud romansallat
3 st burrata
4 msk olivolja
2 tsk balsamico
2 st krossade vitlöksklyftor
3 st timjankvistar
5 blad färsk basilika

Till servering

Olivolja
Flingsalt
Balsamico
Surdegsbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skär hälften av tomaterna till båtar. Lägg i ugnssäker form tillsammans med 4 msk olivolja, 2 tsk balsamico, krossad vitlök, några timjankvistar, några basilikablad och flingsalt. Rör om och grädda i ugnen på 250 grader tills tomaterna börjar bli lite gyllene i kanterna.
  3. Riv salladen i tuggbitar och lägg i djupa salladsskålar tillsammans med de kvarvarande färska tomaterna och Kotivara salami.
  4. Ta ut tomaterna ur ugnen. Lägg de bakade tomaterna på toppen av salladen och spara oljan i en liten skål.
  5. Dela försiktigt burratan, lägg på salladen och ringla över den bakade olivoljan.
  6. Toppa med färsk basilika, flingsalt, nymalen svartpeppar och balsamico.
  7. Servera tillsammans med surdegsbröd.