Burrata och salamisallad
Ett riktigt smarrigt recept med gräddig burrata och salami. Perfekt för sena sommarkvällar.
20 min
Ingredienser
Ingredienser
1
förp
Kotivara salami
350
g
cocktailtomater
1
huvud
romansallat
3
st
burrata
4
msk
olivolja
2
tsk
balsamico
2
st
krossade vitlöksklyftor
3
st
timjankvistar
5
blad
färsk basilika
Till servering
Olivolja
Flingsalt
Balsamico
Surdegsbröd
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Skär hälften av tomaterna till båtar. Lägg i ugnssäker form tillsammans med 4 msk olivolja, 2 tsk balsamico, krossad vitlök, några timjankvistar, några basilikablad och flingsalt. Rör om och grädda i ugnen på 250 grader tills tomaterna börjar bli lite gyllene i kanterna.
- Riv salladen i tuggbitar och lägg i djupa salladsskålar tillsammans med de kvarvarande färska tomaterna och Kotivara salami.
- Ta ut tomaterna ur ugnen. Lägg de bakade tomaterna på toppen av salladen och spara oljan i en liten skål.
- Dela försiktigt burratan, lägg på salladen och ringla över den bakade olivoljan.
- Toppa med färsk basilika, flingsalt, nymalen svartpeppar och balsamico.
- Servera tillsammans med surdegsbröd.