Salamisallad med kronärtskocka
En mättande sallad med oliver och kronärtskocka att avnjuta en varm sommardag.
20 min
Ingredienser
4
portioner
fusili
3
msk
olivolja
1
burk
kärnfria oliver
1
burk
kronärtskocka i olja
10
st
cocktailtomater
1
st
rödlök
200
g
cheddarost
1
st
röd paprika
1
kruka
färsk basilika
salt
peppar
chiliflakes
Gör så här
- Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen, sila av och skölj sedan i kallt vatten.
- Dela tomaterna i båtar och skiva oliverna.
- Strimla löken och skär osten i 1,5 cm kuber.
- Dela kronärtskockorna i båtar och skär paprikan i tuggbitar.
- Noppa bladen från basilikakrukan och strimla salamin.
- Blanda samma allt tillsammans med olivolja, salt, peppar och chiliflakes.
- Servera i djup tallrik tillsammans med ett gott bröd.