(1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Salamipasta med tomatsås

Vår salami är inte bara en salami. Det finns oändliga möjligheter att använda den i din matlagning. Här kommer ett recept på en klassisk salamipasta med massor av parmesan.

 

klocka

20

portion
Spaghetti med tomatsås, Kotivara salami och parmesan

Ingredienser

Pasta

4 portioner spaghetti

Sås

1 st gul lök
4 st vitlöksklyftor
1 krm cayenne
2.5 msk tomatpuré
1 pkt Kotivara salami
400 g konserverade körsbärstomater
4 msk olivolja
1 dl grädde
salt och peppar
Riven parmesan
Basilka

Gör så här

1. Koka upp välsaltat vatten i en rymlig kastrull.
2. Finhacka löken, pressa vitlöken. Stek i olivoljan tills det blivit lite mjuka.
3. Tillsätt salamin och tomatpurén. Stek ihop i någon minut.
4. Tillsätt tomaterna. Krydda med salt och peppar. Låt koka under lock i 15 minuter.
5. Koka spaghettin enligt anvisningen för al dente men dra av 1 minut.
6. Häll av pastan från vattnet med spara några matskedar pastavatten.
7. Häll i grädden i pastasåsen och koka upp försiktigt.
8. Blanda samman sås, parmesan, pasta och pastavatten.
9. Servera i djupa skålar med riven parmesan och basilika på toppen.
10. Avsluta med några varav från pepparkvarnen och ringla lite olivolja.

Smaklig måltid.