Salami- och kantarellpaj
Har du smakat världens godaste paj? Vi vågar faktiskt säga att det här är den vinnande pajen. Den gör succé på varje middagsbord.
1 h
Ingredienser
Pajdeg
50
g
rumstempererat smör
4
dl
vetemjöl
2
tsk
bakpulver
0.5
tsk
salt
1
dl
mjölk
Fyllning
2
st
schalottenlökar
2
st
vitlöksklyftor
200
g
kantareller
1
förpackning
Kotivara salami
svartpeppar
smör till stekning
Täcke
5
dl
creme fraiche
4
msk
majonäs
4
dl
riven lagrad cheddar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Knåda ihop ingredienserna till pajdegen och ställ kallt i 30 minuter.
- Kavla ut degen och klä en pajform. Förgädda i 10 minuter.
- Skala och skiva en vitlök och två lökar tunt. Hacka svampen grovt.
- Sätt smöret i en stekpanna och fräs vitlök, lök och svamp tills löken fått lite färg. Häll i pajformen.
- Stek salamin och lägg på hushållspapper. Strö salamin över kantarell- och lökblandningen.
- Blanda crème fraiche, majonäs och en pressad vitlök i en skål. Peppra.
- Bred täcket över salami- och kantarellblandningen, toppa med ost.
- Grädda pajen i 20-30 minuter och servera med en fräsch sallad.