Salami chili cheese sallad
Det är underförstått att sallad är nyttigt, men måste den vara så himla nyttig? Varför inte ta det godaste som finns och blanda med det godaste som finns och fritera alltihop?
Tips! Denna sallad kan du servera som förrätt i mindre portion.
Ingredienser
Fyllning
8
skivor
Kotivara Peperoni salami
2
dl
finriven ost
10
skivor
hamburgerost cheddar/chiili
0.5
dl
inlagd jalapeno
0.5
dl
crème fraiche
Frityrsmet
0.5
dl
vetemjöl
0.5
dl
mjölk
1
st
ägg
0.5
krm
salt
Panering
0.5
dl
vetemjöl
2
dl
panko
Servering
Sallat
Jordgubbar
Ätbara blommor
Gör så här
Skär hambrugerosten i små bitar, hacka jalapeno och salami.
Knåda ihop och rulla till små ostbollar.
Blanda mjöl, mjölk, ägg och salt till en slät frityrsmet.
Häll ut mjöl och panko på varsin flat tallrik.
Doppa ostbollen i mjölet, därefter i frityrsmeten och avsluta med att rulla i panko.
Värm oljan i en kastrull eller fritös till 160 grader. Lägg ned några ostbollar i taget.
Fritera tills dom är gyllenbruna. Låt rinna av på papper.
Servera till en god sallad.