(Inga röster)
Loading...

Salami carbonara

portion
Salami carbonara

Ingredienser

500 g spaghetti
1 pkt bacon
1 pkt Kotivara salami
4 st ägg
1 dl grädde
150 g nyriven parmesanost
svartpeppar, nymalen från kvarn

Gör så här

  1. Koka spaghettin al dente i rikligt med saltat vatten.
  2. Strimla bacon och salami och stek det under tiden pastan kokar.
  3. Knäck äggen i en skål. Blanda i grädde och riven parmesanost. Vispa så att blandningen blir pösig.
  4. Låt pastan rinna av i durkslag, men spara 1 dl av vätskan. Lägg tillbaka pastan i kastrullen. Blanda ner bacon- och salamistrimlorna.
  5. Tillsätt äggblandningen lite i sänder under omrörning. (Om carbonara känns torr kan du tillsätta ditt sparade pastavatten för att få upp krämigheten.)
  6. Servera i varma djupa tallrikar. Mal över rikligt med svartpeppar och servera med mer riven parmesan.