Salami carbonara
Vi vet att man egentligen inte får göra så här. Men vi gör ett undantag för alla oss som älskar salami!
Ingredienser
500
g
spaghetti
1
pkt
bacon
1
pkt
Kotivara salami
4
st
ägg
1
dl
grädde
150
g
nyriven parmesanost
svartpeppar, nymalen från kvarn
Gör så här
- Koka spaghettin al dente i rikligt med saltat vatten.
- Strimla bacon och salami och stek det under tiden pastan kokar.
- Knäck äggen i en skål. Blanda i grädde och riven parmesanost. Vispa så att blandningen blir pösig.
- Låt pastan rinna av i durkslag, men spara 1 dl av vätskan. Lägg tillbaka pastan i kastrullen. Blanda ner bacon- och salamistrimlorna.
- Tillsätt äggblandningen lite i sänder under omrörning. (Om carbonara känns torr kan du tillsätta ditt sparade pastavatten för att få upp krämigheten.)
- Servera i varma djupa tallrikar. Mal över rikligt med svartpeppar och servera med mer riven parmesan.