(1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Salami carbonara

Vi vet att man egentligen inte får göra så här. Men vi gör ett undantag för alla oss som älskar salami!

portion
Salami carbonara

Ingredienser

500 g spaghetti
1 pkt bacon
1 pkt Kotivara salami
4 st ägg
1 dl grädde
150 g nyriven parmesanost
svartpeppar, nymalen från kvarn

Gör så här

  1. Koka spaghettin al dente i rikligt med saltat vatten.
  2. Strimla bacon och salami och stek det under tiden pastan kokar.
  3. Knäck äggen i en skål. Blanda i grädde och riven parmesanost. Vispa så att blandningen blir pösig.
  4. Låt pastan rinna av i durkslag, men spara 1 dl av vätskan. Lägg tillbaka pastan i kastrullen. Blanda ner bacon- och salamistrimlorna.
  5. Tillsätt äggblandningen lite i sänder under omrörning. (Om carbonara känns torr kan du tillsätta ditt sparade pastavatten för att få upp krämigheten.)
  6. Servera i varma djupa tallrikar. Mal över rikligt med svartpeppar och servera med mer riven parmesan.