Broccolipaj med ost och salami
En god och lättlagad matpaj med broccoli och salami. Det går utmärkt att köpa färdig pajdeg också.
1 h
Ingredienser
Pajdeg
3
dl
vetemjöl
100
g
smör
0.5
tsk
salt
5
msk
vatten
Fyllning
100
g
Fetaost
100
g
riven mozzarella
5
st
soltorkade tomater
1
pkt
Kotivara salami
400
g
färsk broccoli
Stanning
4
st
ägg
2
dl
grädde
0.5
tsk
salt
1
krm
vitpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär smöret i tärningar. Blanda med mjöl och vatten, tillsätt salt.
- Knåda med fingertopparna till en jämn deg. Men inte för länge så att den blir varm och kladdig.
- Slå in pajdegen i plastfolie och ställ i kylen i minst 30 minuter.
- Koka upp vatten i en kastrull och lägg i broccolin, koka 5 minuter. Sila bort vattnet i durkslag. Låt broccolin ligga i durkslaget så att vattnet rinner bort medan du fortsätter med receptet.
- Vispa grädde, ägg, salt och vitpeppar i bunke.
- Smula ned fetaosten, hacka soltorkade tomater och salami, blanda ner allt (förutom broccolin) tillsammans med riven mozzarella.
- Tryck ut pajdegen i smörad pajform. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet tills det har fått gyllene färg (8 minuter i varmluftsugn).
- Låt skalet svalna.
- Häll i smeten i pajskalet och fördela den avrunna broccolin jämt i pajskalet.
- Grädda pajen i cirka 30 minuter tills all äggstanning stannat. Det ser du genom att skaka pajen. Ta ut och låt stå i cirka 10 minuter innan servering.
Pajen funkar även bra att servera kall, smaklig spis!