Piroger
Piroger passar perfekt till pick-nick, plockmat eller middag. Här bjuder vi på en variant med Kotivara salami
1 h
Ingredienser
1
förpackning
färdig pajdeg
4
förpackning
Kotivara salami
2
st
gul lök
250
g
färskost
1
burk
soltorkade tomater
2
st
äggulor (för pensling)
salt och peppar
Gör så här
- Hacka salami, lök och soltorkade tomater.
- Blanda samman med färskosten
- Lägg ut pajdegen och skär ut cirklar. Du kan använda en skål som mall.
- Klicka sedan ut fyllning jämt fördelat på alla cirklar. Vik över ena sidan så att du får en fin halvmåneform. Tryck till runt fyllningen med fingrarna och tryck sedan med gaffel runt kanterna för att se till att pirogerna är helt slutna.
- Pensla med äggula och grädda i 200° i mitten av ungen till dom fått en fin gyllenbrun färg.
- Servera varma eller kalla.