(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Pestopasta med Salami Napoli

En krämig och smakrik pastarätt med hemgjord pesto, salt salami och rostade pinjenötter. Perfekt för en enkel men lyxig middag!

klocka

25

portion
En tallrik med linguinepasta blandad med hemgjord grön pesto, toppad med skivor av Kotivara Salami Napoli, rostade pinjenötter och färsk basilika. Vid sidan om tallriken syns en förpackning Salami Napoli, en skål med pesto, pinjenötter, färska tomater på kvist, en bit parmesanost och skivor prosciutto. Allt är upplagt på en mörk rustik bakgrund med en randig kökshandduk.

Ingredienser

Pasta

400 g linguine
150 g Kotivara Salami Napoli
30 g pinjenötter, rostade
50 g parmesan, riven
nymald svartpeppar

Pesto

2 krukor färsk basilika
50 g parmesan riven
30 g pinjenötter
1 st vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1 msk citronsaft
salt & peppar

Gör så här

  1. Gör peston

    • Rosta pinjenötterna lätt i en torr stekpanna tills de blir gyllene.
    • Mixa basilika, parmesan, pinjenötter och vitlök i en matberedare.
    • Tillsätt olivolja och citronsaft lite i taget tills peston blir slät. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Koka pastan

    • Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Spara ca 1 dl pastavatten innan du häller av.
  3. Blanda pastan med peston

    • Lägg tillbaka den kokta pastan i kastrullen och rör ner peston. Tillsätt lite av det sparade pastavattnet för en krämigare konsistens.
  4. Tillsätt salamin

    • Blanda ner skivor av Salami Napoli och rör om.
  5. Servera

    • Lägg upp på tallrikar och toppa med extra parmesan, rostade pinjenötter och svartpeppar. Garnera gärna med färsk basilika.

Tips! Servera gärna med ett gott surdegsbröd och ett glas vitt vin för en fulländad måltid.