Pestopasta med Salami Napoli
En krämig och smakrik pastarätt med hemgjord pesto, salt salami och rostade pinjenötter. Perfekt för en enkel men lyxig middag!
25

Ingredienser
Pasta
400
g
linguine
150
g
Kotivara Salami Napoli
30
g
pinjenötter, rostade
50
g
parmesan, riven
nymald svartpeppar
Pesto
2
krukor
färsk basilika
50
g
parmesan riven
30
g
pinjenötter
1
st
vitlöksklyfta
1
dl
olivolja
1
msk
citronsaft
salt & peppar
Gör så här
-
Gör peston
- Rosta pinjenötterna lätt i en torr stekpanna tills de blir gyllene.
- Mixa basilika, parmesan, pinjenötter och vitlök i en matberedare.
- Tillsätt olivolja och citronsaft lite i taget tills peston blir slät. Smaka av med salt och svartpeppar.
-
Koka pastan
- Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Spara ca 1 dl pastavatten innan du häller av.
-
Blanda pastan med peston
- Lägg tillbaka den kokta pastan i kastrullen och rör ner peston. Tillsätt lite av det sparade pastavattnet för en krämigare konsistens.
-
Tillsätt salamin
- Blanda ner skivor av Salami Napoli och rör om.
-
Servera
- Lägg upp på tallrikar och toppa med extra parmesan, rostade pinjenötter och svartpeppar. Garnera gärna med färsk basilika.
Tips! Servera gärna med ett gott surdegsbröd och ett glas vitt vin för en fulländad måltid.