Paj med salami, fetaost och spenat
Vem tackar nej till en smarrig paj med Kotivara salami, fetaost och soltorkade tomater? Vi lovar att du inte blir besviken.
1 h
Ingredienser
Pajdeg
75
g
smör
4
dl
vetemjöl
1
dl
mjölk
2
tsk
bakpulver
1
tsk
salt
Stanning
2
dl
grädde
2
dl
riven ost
4
st
ägg
salt
peppar
Fyllning
150
g
fetaost
9
st
soltorkade tomater
2
dl
babyspenat
1
pkt
strimlad Kotivara salami
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Knåda ihop alla ingredienser till pajdegen för hand. Se till att smöret inte smälter för mycket i handen.
- Förgrädda i 10 minuter.
- Vispa samman grädde, ägg, och den rivna osten, salta och peppra.
- Lägg ut soltorkade tomater, Kotivara salami, spenat och smulad fetaost över pajskalet och häll över stanningen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter.
- Servera med färsk oregano och en valfri sallad.