(2 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Paj med salami, fetaost och spenat

Vem tackar nej till en smarrig paj med Kotivara salami, fetaost och soltorkade tomater? Vi lovar att du inte blir besviken.

klocka

1 h

portion
Paj med fetaost, soltorkade tomater, babyspenat och Kotivara salami

Ingredienser

Pajdeg

75 g smör
4 dl vetemjöl
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt

Stanning

2 dl grädde
2 dl riven ost
4 st ägg
salt
peppar

Fyllning

150 g fetaost
9 st soltorkade tomater
2 dl babyspenat
1 pkt strimlad Kotivara salami

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Knåda ihop alla ingredienser till pajdegen för hand. Se till att smöret inte smälter för mycket i handen.
  3. Förgrädda i 10 minuter.
  4. Vispa samman grädde, ägg, och den rivna osten, salta och peppra.
  5. Lägg ut soltorkade tomater, Kotivara salami, spenat och smulad fetaost över pajskalet och häll över stanningen.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter.
  7. Servera med färsk oregano och en valfri sallad.