(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Omelett på rätt sätt

En solklar lunchfavorit, snabbt gott och enkelt.

– Jag har trott att jag inte gillar omelett. Tills jag lärde mig hur man gör en riktig omelett. Krämig och len. Nu längtar jag till lunchen varje dag och funderar om man kan få skörbjugg av omelett, säger vår receptmakare Maja.

– Det bästa med en omelett är att du kan slänga på allt som du gillar. Varför inte bli av med gårdagens grillade kyckling, släng även på sellerin som börjar se lite ledsen ut och glöm inte den rivna osten från fredagstacosen! Sist men inte minst – Kotivara salami.

Smaklig spis!

klocka

15 min

portion
Omelett på rätt sätt

Ingredienser

4 st ägg
4 msk philadelphiaost
2 krm salt
0.5 krm peppar
1 msk smör

Fyllning

50 g spenat
50 g kotivara salami
6 st cockatailtomater
0.5 dl riven ost

Gör så här

  1. Smöra stekpannan och ställ på låg värme (3:an på en skala till 10).
  2. Kläck äggen i stekpannan, rör försiktigt sönder äggulorna och blanda lätt med äggvitan. Salta väl och peppra.
  3. Klicka på små klickar med philadelphiaost.
  4. Låt omeletten sakta stekas medan du gör i ordning fyllningen.
  5. Hacka salami och dela tomaterna i båtar.
  6. Lägg fyllningen på omeletten. Höj värmen till 8:an (på en skala från 1-10). Låt sedan omeletten puttra försiktigt. Om det blir luftfickor kan du sticka hål på dessa med stekspaden och låta ägget rinna ner i luftfickan.
  7. När endast ytan av omeletten är rå, vik ihop den försiktigt.
  8. Låt vila en minut innan du lägger upp den på ett fat. Servera med en enkel sallad.