(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Mustig chiligryta med smak av chilisalami

Vad sägs om en värmande chili när rusket nu träder in. Djupet i den goda smaken kommer från Kotivaras Chilisalami.

portion
Chiligryta som får sin djupa smak från Kotivara salami

Ingredienser

2 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 st röd chili
1 st ancho chili
1 msk tomatpuré
1 pkt Kotivara chilisalami (hackad)
300 g färs (kyckling eller nöt)
Olivolja tillstekning
2 dl ljus lager
1 tärning oxbuljong
1 burk krossade tomater (mutti)
1 msk rökt paprikapulver
1 msk oregano
1 msk spiskummin
1 st lageblad
1 tsk muscovadosocker (kan ersättas med strösocker)
1 burk kidneybönor
salt och peppar

Till servering

Crème fraiche
Persilja
Surdegsbaguette

Gör så här

1. Skala och finhacka lök, vitlök och chilis. (Torkad ancho kan antingen hackas eller mortlas)
2. Hacka salamin.
3. Fräs kryddor, lök, vitlök, chilis, tomatpuré och Kotivara chilisalami i olivolja.
4. Tillsätt färsen och låt steka några minuter.
5. Tillsätt ljus lager, buljongtärning, krossade tomater och socker. Låt puttra ihop i 40 minuter. Har du tid kan du låta grytan puttra i upp till 2h för ännu bättre smak.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Skölj bönorna och hacka persiljan. Vänd ner i grytan innan servering.
8. Servera tillsammans med crème fraiche och surdegsbaguette.