Mustig chiligryta med smak av chilisalami
Vad sägs om en värmande chili när rusket nu träder in. Djupet i den goda smaken kommer från Kotivaras Chilisalami.
Ingredienser
2
st
gul lök
3
st
vitlöksklyftor
1
st
röd chili
1
st
ancho chili
1
msk
tomatpuré
1
pkt
Kotivara chilisalami (hackad)
300
g
färs (kyckling eller nöt)
Olivolja tillstekning
2
dl
ljus lager
1
tärning
oxbuljong
1
burk
krossade tomater (mutti)
1
msk
rökt paprikapulver
1
msk
oregano
1
msk
spiskummin
1
st
lageblad
1
tsk
muscovadosocker (kan ersättas med strösocker)
1
burk
kidneybönor
salt och peppar
Till servering
Crème fraiche
Persilja
Surdegsbaguette
Gör så här
1. Skala och finhacka lök, vitlök och chilis. (Torkad ancho kan antingen hackas eller mortlas)
2. Hacka salamin.
3. Fräs kryddor, lök, vitlök, chilis, tomatpuré och Kotivara chilisalami i olivolja.
4. Tillsätt färsen och låt steka några minuter.
5. Tillsätt ljus lager, buljongtärning, krossade tomater och socker. Låt puttra ihop i 40 minuter. Har du tid kan du låta grytan puttra i upp till 2h för ännu bättre smak.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Skölj bönorna och hacka persiljan. Vänd ner i grytan innan servering.
8. Servera tillsammans med crème fraiche och surdegsbaguette.