(1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Medelhavspasta med Salami Napoli

En enkel men smakrik pastarätt med en härlig kombination av salami, tomater, oliver och färska örter.

klocka

20 min

portion
Skål med medelhavspasta, oliver, tomater och basilika. Placerad på en marmorskiva, rödvitrutig duk, färsk surdegsbröd och Kotivara Salami Napoli

Ingredienser

Ingredienser

400 g fusilli eller valfri kort pasta
150 g Kotivara Salami Napoli
200 g körsbärstomater, halverade
100 g svarta oliver, urkärnade
2 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
1 kruka färsk basilika
50 g parmesan, riven
Salt & peppar

Gör så här

  1. Koka pastan
    Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Spara ca 1 dl pastavatten innan du häller av.

  2. Stek vitlök och salami
    Värm olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt vitlök och fräs i 30 sekunder. Lägg i salamin och låt den bli lätt knaprig.

  3. Blanda med pastan
    Tillsätt den kokta pastan, halverade körsbärstomater och oliver i stekpannan. Rör om och tillsätt eventuellt lite av det sparade pastavattnet för att få en krämigare konsistens.

  4. Krydda och servera
    Smaka av med salt och peppar. Strö över färsk basilika och eventuellt riven parmesan innan servering.