Medelhavspasta med Salami Napoli
En enkel men smakrik pastarätt med en härlig kombination av salami, tomater, oliver och färska örter.
20 min

Ingredienser
Ingredienser
400
g
fusilli eller valfri kort pasta
150
g
Kotivara Salami Napoli
200
g
körsbärstomater, halverade
100
g
svarta oliver, urkärnade
2
msk
olivolja
1
st
vitlöksklyfta
1
kruka
färsk basilika
50
g
parmesan, riven
Salt & peppar
Gör så här
-
Koka pastan
Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Spara ca 1 dl pastavatten innan du häller av. -
Stek vitlök och salami
Värm olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt vitlök och fräs i 30 sekunder. Lägg i salamin och låt den bli lätt knaprig. -
Blanda med pastan
Tillsätt den kokta pastan, halverade körsbärstomater och oliver i stekpannan. Rör om och tillsätt eventuellt lite av det sparade pastavattnet för att få en krämigare konsistens. -
Krydda och servera
Smaka av med salt och peppar. Strö över färsk basilika och eventuellt riven parmesan innan servering.