(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Krämig svamppasta med salami

Ni vet en så där drömmigt krämig pasta som serveras i italienska trattorior.  Det här är just precis en sådan.

portion
Krämig pasta med svamp och Kotivara salami

Ingredienser

1 pkt Kotivara salami
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
4 dl grädde
1 dl vitt vin
50 g färska champinjoner
1 st svampbuljongtärning
250 g färsk pasta
0.5 dl riven parmesan
Smör att steka med
Hackad persilja
Nymald svartpeppar
Salt

Gör så här

  1. Koka upp välsaltat vatten i en rymlig kastrull.
  2. Hacka lök och vitlök, skiva champinjonerna. Salta och peppra.
  3. Bryn svampen i smör i stekpanna tills den fått fin färg och löken har mjuknat.
  4. Häll på vinet. Låt alkoholen koka av.
  5. Tillsätt i svampbuljongtärningen, häll på grädden, rör om tills buljongtärningen lösts upp. Låt putta.
  6. Lägg ner pastan i kokande vatten och koka enligt förpackningens anvisning för aldente. Finns ingen sådan anvisningen kan du koka pastan 1 minut mindre än förpackningens anvisning.
  7. Sila pastan och lägg tillbaka i kastrullen. Häll över svampsåsen och rör ned persilja (spara lite till topping).
  8. Servera i djup tallrik, riv över parmesan, strö över persilja och toppa med en generös hög med Kotivara Salami. Smaklig måltid.