Krämig svamppasta med salami
Ni vet en så där drömmigt krämig pasta som serveras i italienska trattorior. Det här är just precis en sådan.
Ingredienser
1
pkt
Kotivara salami
1
st
gul lök
2
st
vitlöksklyftor
4
dl
grädde
1
dl
vitt vin
50
g
färska champinjoner
1
st
svampbuljongtärning
250
g
färsk pasta
0.5
dl
riven parmesan
Smör att steka med
Hackad persilja
Nymald svartpeppar
Salt
Gör så här
- Koka upp välsaltat vatten i en rymlig kastrull.
- Hacka lök och vitlök, skiva champinjonerna. Salta och peppra.
- Bryn svampen i smör i stekpanna tills den fått fin färg och löken har mjuknat.
- Häll på vinet. Låt alkoholen koka av.
- Tillsätt i svampbuljongtärningen, häll på grädden, rör om tills buljongtärningen lösts upp. Låt putta.
- Lägg ner pastan i kokande vatten och koka enligt förpackningens anvisning för aldente. Finns ingen sådan anvisningen kan du koka pastan 1 minut mindre än förpackningens anvisning.
- Sila pastan och lägg tillbaka i kastrullen. Häll över svampsåsen och rör ned persilja (spara lite till topping).
- Servera i djup tallrik, riv över parmesan, strö över persilja och toppa med en generös hög med Kotivara Salami. Smaklig måltid.