Krämig salamipasta
Snabbt, lättagat och billigt. En rikgit god och mättande pasta som är perfekt även för matlådan.
20 min

Ingredienser
400
g
pasta
100
g
spenat
1
st
gul lök
10
skivade
oliver
1
st
paprika
300
g
kotivara salami
2
dl
crème fraiche
0.5
dl
vatten
0.5
kruka
basilika
10
st
körsbärstomater
olivolja
salt
svartpeppar
Gör så här
Koka pastan aldente enligt anvisning på paketet.
- Gör pastasåsen under tiden pastan kokar.
- Hacka löken och skölj och strimla paprikan. Stek i lite olja i en stekpanna tills löken blivit lite genomskinlig.
- Skär salamin i strimlor. Stek salamin tillsammans med löken, hälften av basilikan och paprikan i några minuter.
- Tillsätt créme fraîche och vatten och låt puttra på låg värme i 5 minuter. Häll i spenat, det sista av basilikan i hela blad, tomaterna och oliverna. Rör om och smaka av med salt och peppar.
- Sila av pastan och blanda med salamisåsen. Servera pastan i djupa tallrikar. Toppa med några blad basilika.