(1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Krämig potatissallad

En klassisk favorit med en klassisk salami

klocka

30 min

portion
Krämig potatissallad

Ingredienser

1 förpackning kotivara salami
1 kg kokt och klyftade färskpotatis
1 dl majonäs
1 st röd lök (hackad)
1 dl tärnad smörgåsgurka
3 msk kapris
0.5 kruka gräslök
1 st tärnat äpple (rött och syrligt)
salt och peppar

Gör så här

  1. Tvätta och koka oskalade potatisen försiktigt i välsaltat vatten. Den får gärna ha lite kärna. Skölj i kallt vatten tills potatisen är ljummen och ställ i sil att torka.
  2. Tärna äpple och smörgåsgurka, hacka salami, rödlök och kapris och klyfta slutligen den kalla potatisen.
  3. Rör ihop majonäs, creme fraiche, rödlök, kapris, salt och peppar. Blanda väl. Tillsätt sedan äpple, smörgåsgurka och potatis. Vänd försiktigt ner.
  4. Toppa med nyklippt gräslök och servera.