Krämig potatissallad
En klassisk favorit med en klassisk salami
30 min
Ingredienser
1
förpackning
kotivara salami
1
kg
kokt och klyftade färskpotatis
1
dl
majonäs
1
st
röd lök (hackad)
1
dl
tärnad smörgåsgurka
3
msk
kapris
0.5
kruka
gräslök
1
st
tärnat äpple (rött och syrligt)
salt och peppar
Gör så här
- Tvätta och koka oskalade potatisen försiktigt i välsaltat vatten. Den får gärna ha lite kärna. Skölj i kallt vatten tills potatisen är ljummen och ställ i sil att torka.
- Tärna äpple och smörgåsgurka, hacka salami, rödlök och kapris och klyfta slutligen den kalla potatisen.
- Rör ihop majonäs, creme fraiche, rödlök, kapris, salt och peppar. Blanda väl. Tillsätt sedan äpple, smörgåsgurka och potatis. Vänd försiktigt ner.
- Toppa med nyklippt gräslök och servera.