Kotivara lasagne
En klassisk lasagne är bland det godaste som finns. Den bästa rätten för storkok och många matlådor. Den här lasagnen är inte helt klassisk då vi väljer att fördjupa smaken med hjälp av salami.
Ingredienser
Sås
Topping
Gör så här
Hacka lök och vitlök. Fräs färs, lök och vitlök i olja. Tillsätt tomatpuré, låt purén steka lite innan du blandar in den i färsen. Krydda med timjan. Tillsätt buljongtärning och krossade tomater. Låt koka i 20 minuter. Salta och peppra.
Såsen
Smält smöret i en panna. Vispa ned mjölet till en jämn smet. Häll på mjölken och fortsätt vispa tills såsen är slät och har tjocknat. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Varva sås, lasagneplattor, köttfärssås och Kotivara salami i en ugnssäker form.
Toppa med sås och parmesanost. Grädda i mitten av ugnen i 40 minuter. Servera till en krispig sallad.