Korv med korv
Från oss korvmakare till alla korvälskare! Får det lov att vara en färsk grillad korv med korv?
Vi vet att ni är många korvmakare där ute som letar efter den perfekta kryddiga korven att slänga på grillen. Då har vi ett tips till er. Ta fram ditt personliga korvrecept. Ta bort 120 gram av proteinet och ersätt det med en förpackning Kotivara salami av valfri sort. Mal ner salamin tillsammans med köttet, bland väl och gör i övrigt din korv precis som du brukar göra. Tänk bara på att sätta en nypa färre salt eftersom det finns salt i salamin. Stoppa, grilla, käka! Fantastiskt!
1,5 h
Ingredienser
Gör så här
- Skala, klyfta lök och skala vitlök. Mortla kryddorna i en mortel och lägg i en stor bunke. Skär rimmat fläsk, salami ev. fläskkött och späck i mindre bitar ca 3×3 cm.
- Mal fläskkött, salami, lök och vitlök 2 ggr. Varva kött med rimmat fläsk och lök så går det enklare att mala. Blanda i kryddorna. Arbeta ihop till en jämn smet. Stek ett litet smakprov i stekpanna, om så önskas salta och krydda lite mer.
- Trä på fjälstret på korvhornet. Tryck ut en bit färs i fjälstret, gör en knut, sedan en till efter ca 10 cm. Packa inte korven för hårt – den ska vara löst packad. Bind korvarnas ändar med snöret och lämna kvar lite fjälster mellan korvarna.
- Grilla korven tills dom blir gyllenbruna. Pricka dem lätt med en nål om de får luftbubblor. Men akta dig, för det kan spruta fett!
Servering
Den här korven är nästan för god för att sätta i ett bröd. Om du inte har Bröderna Olofssons Klådda rekommenderar vi att ni serverar korven bara som den är, tillsammans med en kall dryck.