Kantarellpaj med Kotivara salami och blandfärs
Under hösten fyller vi på vårt skafferi. En av de absolut godaste skatterna som vår natur bjuder på är kantarellen. Lätt att hitta med sin guldgula färg och makalöst god.
1,5h
Ingredienser
Pajdeg
100
g
smör (rumstempererat)
4
dl
vetemjöl
1
dl
mjölk
2
tsk
bakpulver
1
tsk
salt
Fyllning
3
st
schalottenlökar
2
st
vitlöksklyftor
500
g
nyplockade kantareller
1
pkt
Kotivara salami
400
g
blandfärs
salt
nymalen peppar
smör till stekning
Täcke
5
dl
crème fraîche
1
dl
majonnäs
Topping
4
dl
riven cheddar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rensa kantarellerna.
- Knåda ihop alla ingredienser till pajdegen för hand. Försök att inte röra degen för mycket så att smöret smälter.
- Kavla ut degen och klä en pajform med den. Förgrädda i 10 minuter.
- Skala och skiva löken tunt. Skala vitlöksklyftorna, krossa dem med en kökskniv och hacka dem fint. Hacka salamin. Sätt i en rejäl klick smör i en stekpanna. Fräs lök, vitlök och svamp tills det får lite färg. Salta lätt och peppra. Häll sedan i salamin och låt steka med en liten stund. Häll fyllningen i en skål medan du steker köttfärsen.
- Bryn köttfärsen, salta lätt och peppra. Blanda ned svamp-, salami- och lök.
- Fyll pajskalet med köttfärsröran.
- Blanda crème fraîche och majonnäs i en skål. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten.
- Grädda pajen i ugnen i 20–30 minuter.
- Låt pajen vila i 20 minuter innan servering.
- Servera med färska örter eller grön sallad.