(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Juhas ärtsoppa

Hur kommer man på att sätta salami i ärtsoppa? Vår alldeles egna sales manager, Juha, har funderat länge och väl på hur man får till det där extra djupet i smaken. Lösningen kom som en blixt från klar himmel när han tog en tugga av sin salamismörgås samtidigt som han inmundigade sin nykokade ärtsoppa.

– Nu funderar jag mest på varför inte alla gör ärtsoppa med Kotivara salami, säger Juha. Ärtsoppa är en traditionell rätt som ligger mig varmt om hjärtat. Precis som med all matlagning blir även ärtsoppan i sin bästa form när man inte stressar, ger den all den kärlek den förtjänar – och häller i en förpackning salami!

klocka

1 h

portion
Juhas ärtsoppa

Ingredienser

Juhas ärtsoppa

500 g ärtor, gula torkade
1 förpackning kotivara salami
1.5 liter vatten
2 st gula lök(ar)
1 tsk timjan
1 tsk mejram
salt
2 tärning(ar) grönsaksbuljong
1 skiva färsk ingefära

Tillbehör

senap
4 skivor knäckebröd
4 skivor västerbottenost

Gör så här

  1. Blötlägg ärtorna i vatten i 12 timmar.
  2. Häll av vattnet från ärtorna. Koka upp dem i nytt vatten med salt. Ta bort skummet som bildas på ytan. Koka ärtorna tills de nästan är mjuka, ca 40 minuter.
  3. Skala och hacka löken, strimla salamin och tillsätt kryddorna och buljongen. Späd med mer vatten om det behövs. Koka i ytterligare 20 minuter
  4. Servera med senap och ett gott bröd.