Italiensk smörgåstårta
En smakrik och fräsch smörgåstårta med italienska influenser. Perfekt för buffé, bjudning eller som ett matigare alternativ till lunch. Krämig fyllning, soltorkade tomater, oliver, färsk basilika och pricken över iet – Kotivara Salami Napoli. För alla som älskar smörgåstårta!
2h

Ingredienser
Bröd
4
st
landgångsbröd
Fyllning 1
150
g
Philadelphiaost
1
dl
crème fraîche
1
dl
hackade soltorkade tomater i olja
1
msk
tomatpuré
Salt & svartpeppar
Fyllning 2
150
g
Philadelphiaost
1
dl
crème fraîche
1
dl
hackade gröna och svarta oliver
1
kruka
färsk basilika
1
tsk
dijonsenap
pressad citron
Salt & peppar
Topping
1
pkt
Salami Napoli
100
g
Philadelphiaost
1
dl
crème fraîche
ruccola
kvisttomater
svarta oliver
gröna oliver
salta kringlor
basilika
Gör så här
1. Förbered fyllningarna:
Blanda ihop alla ingredienser till respektive fyllning i varsin skål. Smaka av med salt, peppar och citron.
2. Montera tårtan:
– Lägg ett lager bröd på ett fat.
– Bred ut fyllning 1 (soltorkad tomat).
– Lägg ett nytt lager bröd.
– Bred ut fyllning 2 (oliv & basilika).
– Avsluta med det sista brödet.
3. Täck tårtan:
– Bred ett jämnt lager Philadelphiaröra runt hela tårtan.
4. Dekorera:
– Placera ruccola runt hela toppen som en bas.
– Dekorera med tomater, salami, oliver, soltorkade tomater och basilikablad enligt bilden du bifogat.
– Extra oliver eller ruccolablad kan läggas runt kanten.
5. Låt stå kallt i 2 timmar – helst över natten!