(4 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Högrevsgryta med Kotivara salami

Den här grytan är fylld med rustika smaker och en touch av Kotivara salami som ger ytterligare djup i smaken.

klocka

3 h

portion
Köttgryta med morötter och salami i gryta

Ingredienser

1 kg högrev
100 g smör
2 st gula lökar
3 st vitlöksklyftor
1 knippe färsk timjan
0.5 pkt Kotivara salami
0.5 dl tomatpuré
1 st morot
0.25 st selleri
2.5 dl grädde
1 knippe persilja
4 msk fond
salt
peppar

Gör så här

  1. Skär köttet i 3 cm tärningar och skär löken i båtar. Smält smöret i en gryta och bryn köttet tills det fått fin färg. Tillsätt gul lök, vitlök, hackad timjan, strimlad salami och tomatpuré. Stek i några minuter och häll på den koncentrerade fonden. Fyll upp med vatten så att det täcker köttet. Rör om och låt koka sakta i ett några timmar tills köttet är mjukt och nästan faller isär.
  2. Skär morötterna i bitar och skiva sellerin. Lägg sedan i grytan och låt koka med de sista 20 minuterna.
  3. Häll i grädde och smaka av med salt och peppar. Toppa med hackad bladpersilja.
  4. Servera med kokt potatis.