(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Gulasch med salami och ajvar relish

Upplev en smakexplosion med vår Kotivara slami-gulasch. En fusion av östeuropeisk tradition och finskt hantverkssalami.

klocka

3 h

portion
Gulasch med salami och ajvar relish

Ingredienser

400 g högrev
2 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor
smör till stekning
1 pkt Kotivara salami
400 g krossade tomater
15 dl vatten
4 msk tomatpuré
3 tsk paprikapulver
1 st röd chili
1 msk kumminfrön
2 msk kalvfond
0.5 dl ajvar relish
100 g rotselleri
3 st morötter
5 st fasta potatisar
1 kruka persilja
salt och peppar

Garnering

Persilja
Kotivara salami
Smetana

Gör så här

  1. Hacka löken, riv vitlöken och skär köttet i små tärningar. Stek all lök mjuk i smör i stekpanna tillsammans med tomatpurén. Lägg över den i en stor gryta.
  2. Stek köttet i omgångar så att det får färg. Salta, peppra och lägg över det i grytan allteftersom.
  3. Vispa ur stekpannan med 1 dl av vattnet och häll över i grytan och tillsätt 8 dl vatten, tpaprikapulver, kumminfrön, fond och ajvar relish. Låt koka under lock i cirka 2 timmar. Rör då och då.
  4. Skala och skär rotselleri, morötter och potatis i tärningar. Tillsätt rotfrukterna och 7 dl vatten i grytan. Låt soppan koka i ytterligare 30 minuter eller tills köttet faller isär.
  5. Om soppan är för tjock, tillsätt vatten. Smaka av med salt och peppar rör ner persilja precis innan servering.
  6. Garnera varje person med persilja och servera med smetana eller crème fraiche.