(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Grön ärtsoppa med salamichips

Tiden för skogspromenader, jakt, fiske och svampplockning är här. Vad sägs om att ta med något värmande i termos denna gång? Testa vårt recept på grön ärtsoppa.

klocka

30 min

portion
Grön ärtsoppa toppad med Kotivara salamichips

Ingredienser

5 dl tinade gröna ärtor
3 st schalottenlök
5 dl hönsbuljong/fond
25 g smör
1 tsk citron
2 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
salt
peppar

Salamichips

1 pkt Kotivara salami

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg salamiskivorna på plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i cirka 5 minuter. Lägg på hushållspapper.
  2. Fräs schalottenlöken i smör i tills den är mjuk, men den får inte brynas. Häll på vinet.
  3. Blanda ut hönsbuljongen eller den koncentrerade fonden med vatten i en kastrull på låg värme. Tillsätt grädden och lökblandningen.
  4. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll ned ärtorna i kastrullen och värm upp dem, låt de inte koka, då oxiderar de och soppan blir inte lika grön.
  6. Mixa soppan slät med en mixer. (Sila den i en nätsil om du önskar den helt slät.)

Häll upp soppan i termos och lägg chipsen i en burk. Packa ned allt i ryggsäcken. Ta med kåsor och njut av soppan ute i skogen.