(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Fylld fläskfilé

Här kommer ett recept på en gammal klassiker i ny tapping. En helstekt fläskfilé fylld med äpplen och Kotivara salami.

klocka

1,5 h

portion
Fylld fläskfilé med äpple och Kotivara salami

Ingredienser

1 pkt Kotivara salami
1 st fläskfilé cirka 500g
4 msk färskost
1 st äpple (skalat och finhackat)
0.5 st citron (rivet skal och saft)
4 st blad salvia
25 g smör
Salt
Peppar
Honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Putsa fläskfilén. Snitta filén på längden in till centrum. Salta runt hela.
  3. Blanda citronskal, äpple, salvia, salt, peppar och färskost.
  4. Lägg ut salamiskivorna, bred äpplesmeten över skivorna. Rulla ihop och lägg i fläskfilén.
  5. Knyt fläskfilén med steksnöre och rulla i nymald svartpeppar.
  6. Bryn filén i stekpanna, i riktigt med smör. Låt en kvist med salvia ligga med i stekpannan. Ös smöret över filén tills den fått fin färg. Lägg filén i ugnssäker form.
  7. Blanda citron och honung att pensla köttet med under stekningen.
  8. Tillaga på indirekt värme på grill i 1,5h eller i ugn 25-30 minuter eller tills innertemperaturen uppnått 70 grader.

Servera med potatisgratäng och björnbärssås.