Fylld fläskfilé
Här kommer ett recept på en gammal klassiker i ny tapping. En helstekt fläskfilé fylld med äpplen och Kotivara salami.
1,5 h
Ingredienser
1
pkt
Kotivara salami
1
st
fläskfilé cirka 500g
4
msk
färskost
1
st
äpple (skalat och finhackat)
0.5
st
citron (rivet skal och saft)
4
st
blad salvia
25
g
smör
Salt
Peppar
Honung
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Putsa fläskfilén. Snitta filén på längden in till centrum. Salta runt hela.
- Blanda citronskal, äpple, salvia, salt, peppar och färskost.
- Lägg ut salamiskivorna, bred äpplesmeten över skivorna. Rulla ihop och lägg i fläskfilén.
- Knyt fläskfilén med steksnöre och rulla i nymald svartpeppar.
- Bryn filén i stekpanna, i riktigt med smör. Låt en kvist med salvia ligga med i stekpannan. Ös smöret över filén tills den fått fin färg. Lägg filén i ugnssäker form.
- Blanda citron och honung att pensla köttet med under stekningen.
- Tillaga på indirekt värme på grill i 1,5h eller i ugn 25-30 minuter eller tills innertemperaturen uppnått 70 grader.
Servera med potatisgratäng och björnbärssås.