(1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Filodegspaj med salami och mozzarella

Här kommer ett riktigt bra recept på filodegspaj från en av våra korvmästare. Lifehack: Skiva mozzarellan med äggdelaren.

klocka

50 min

portion
Filodegspaj med Kotivara salami och mozzarella

Ingredienser

Pajskal

5 ark Filodeg
50 g smör
2 msk Olivolja

Fyllning

350 g cocktailtomater
200 g mozzarella
10 skivor kotivara salami
1 dl urkärnade svarta oliver
2 msk kapris
4 st ägg
2 msk majsstärkelse
3 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

Tillbehör

Basilika

Gör så här

  1. Slå på ugnen på 150 grader. Dela tomaterna på mitten, låt torka på bakplåtspapper i en timma i mitten av ugnen. Spara en handfull med färska tomater.
  2. Smält smöret och blanda med olivolja. Smörj en pajform (24 cm diameter). Lägg i ett ark filodeg och forma arket efter formen. Lägg därefter lager på lager och pensla med smör/olja mellan varje varv tills formen är täckt och du har lagt cirka 5-6 ark.
  3. Sätt ugnen på 180 grader.
  4. Fördela tomaterna i pajskalet tillsammans med mozzarella, oliver, kapris och strimlad salami.
  5. Vispa samma ägg, majsstärkelse, grädde, salt och svartpeppar. Häll över fyllningen, toppa med tomaterna du sparade och grädda pajen i 30 minuter i nedre delen av ugnen.