Filodegspaj med salami och mozzarella
Här kommer ett riktigt bra recept på filodegspaj från en av våra korvmästare. Lifehack: Skiva mozzarellan med äggdelaren.
50 min
Ingredienser
Pajskal
5
ark
Filodeg
50
g
smör
2
msk
Olivolja
Fyllning
350
g
cocktailtomater
200
g
mozzarella
10
skivor
kotivara salami
1
dl
urkärnade svarta oliver
2
msk
kapris
4
st
ägg
2
msk
majsstärkelse
3
dl
matlagningsgrädde
salt och peppar
Tillbehör
Basilika
Gör så här
- Slå på ugnen på 150 grader. Dela tomaterna på mitten, låt torka på bakplåtspapper i en timma i mitten av ugnen. Spara en handfull med färska tomater.
- Smält smöret och blanda med olivolja. Smörj en pajform (24 cm diameter). Lägg i ett ark filodeg och forma arket efter formen. Lägg därefter lager på lager och pensla med smör/olja mellan varje varv tills formen är täckt och du har lagt cirka 5-6 ark.
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Fördela tomaterna i pajskalet tillsammans med mozzarella, oliver, kapris och strimlad salami.
- Vispa samma ägg, majsstärkelse, grädde, salt och svartpeppar. Häll över fyllningen, toppa med tomaterna du sparade och grädda pajen i 30 minuter i nedre delen av ugnen.