Crêpes med salami- och champinjonstuvning
Ingredienser
Fyllning
1
pkt
Kotivara salami
200
g
champinjoner
2
st
gul lök
50
g
smör
2
dl
grädde
1
msk
vetemjöl
2
msk
creme fraiche
salt
peppar
persilja
Crepes-smet
2
st
ägg
3
dl
mjölk
1.5
dl
vetemjöl
0.5
tsk
salt
2
msk
smält smör
Gör så här
- Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke, rör ner vetemjöl, salt och smält smör. Vispa till en lös smet och ställ undan.
- Hacka champinjoner, salami och lök, stek i hälften av smöret. När allt är brynt, lägg upp det på en tallrik. Tillsätt resten av snöret i den varma, tomma pannan, låt smöret smälta, tillsätt mjölet och vispa runt i stekpannan. Häll på grädden och vispa tills klumparna är borta. Salta, peppra och tillsätt svampfräset. Hacka persilja, tillsätt creme fraichen och blanda. (Spara lite persilja till servering).
- Stek crêpesen, låt svalna på hög.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Fyll crêpesen med fyllningen och rulla ihop i ugnssäker form med höga kanter. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 10 minuter. Strö på lite persilja och servera.