(1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Crêpes med salami- och champinjonstuvning

portion
Crêpes med salami- och champinjonstuvning

Ingredienser

Fyllning

1 pkt Kotivara salami
200 g champinjoner
2 st gul lök
50 g smör
2 dl grädde
1 msk vetemjöl
2 msk creme fraiche
salt
peppar
persilja

Crepes-smet

2 st ägg
3 dl mjölk
1.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
2 msk smält smör

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke, rör ner vetemjöl, salt och smält smör. Vispa till en lös smet och ställ undan.
  2. Hacka champinjoner, salami och lök, stek i hälften av smöret. När allt är brynt, lägg upp det på en tallrik. Tillsätt resten av snöret i den varma, tomma pannan, låt smöret smälta, tillsätt mjölet och vispa runt i stekpannan. Häll på grädden och vispa tills klumparna är borta. Salta, peppra och tillsätt svampfräset. Hacka persilja, tillsätt creme fraichen och blanda. (Spara lite persilja till servering).
  3. Stek crêpesen, låt svalna på hög.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Fyll crêpesen med fyllningen och rulla ihop i ugnssäker form med höga kanter. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 10 minuter. Strö på lite persilja och servera.