Capricciosa med pepperoni
Vem älskar capricciosa? Här kommer ett rysligt gott recept på salamipizza som du sätter extra guldkant på med din egenplockade svamp.
30 min
Ingredienser
Pizzadeg
5
dl
vatten
2
tsk
salt
2
msk
olivolja
1
pkt
blå jäst för salta degar
700
g
mjöl
Fyllning
1
burk
Muttis pizzasås
2
st
buffalo mozzarella
1
pkt
Kotivara pepperonisalami
1
dl
svamp från skogen
Det här behöver du
1
st
klotgrill
1
st
pizzasten
Gör så här
Dag 1: Förbered degen
- Blanda jäst och vatten, tillsätt salt och olja.
- Tillsätt lite av mjölet i taget så att du får en jämn och slät deg. Arbeta den väl. När degen uppnått bra konsistens sparar du det överblivna mjölet till utbakningen.
- Smörj in degen i olivolja och låt vila över natten.
Dag 2: Toppa och grädda pizzan
- Värm grillen till 450° C.
- Baka ut pizzorna.
- Bred pizzasåsen över botten. Smula över mozzarellan, toppa med Kotivara salami och svamp.
- Grädda pizzan i grillen på pizzastenen i cirka 90 sekunder eller tills kanterna fått en fin yta.
- Servera.
I ugn:
275° tills dessa att att pizzan fått fin färg och botten är genomgräddad.