(1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Beef Wellington med Kotivara salami

Gordon Ramsays signaturrätt i ny tappning. En smördegsinbakad oxfilé inlindad i Kotivara salami.

klocka

1,5h

portion
Beef Wellington med kotivara salami

Ingredienser

1 st oxfilé om ca 3 kg
1 kg skogschampinjoner
2 msk olivolja
2 förpackningar Kotivara salami
150 g slät dijonsenap
4 st äggulor
3 rullar smördeg om 270 g (40 x 24 cm)

Du behöver

1 ark bakplåtspapper
1 st plastfolie

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250° C. Ta ut oxfilén ur kylskåpet.
  2. Rengör skogschampinjonerna och hacka dem fint i en matberedare. Värm olivoljan i en stekpanna och tillsätt champinjonerna. Stek i 25 minuter på låg värme tills vätskan har försvunnit helt. Krydda med salt och peppar, blanda med en gaffel och låt svalna i kylskåpet.
  3. Bryn oxfilén. Cirka 1 minut på varje sida runtom. Ta upp köttet och låt det vila i kylskåpet.
  4. Lägg plastfolie på skärbrädan. Måttet måste vara längre än oxfilén och bredare än dess omkrets.
  5. Lägg Kotivara salami omlott i en rektangel på folien. Tänk på att skivorna ska täcka hela oxfilén.
  6. Fördela de stekta champinjonerna i ett jämnt lager över salamin och tryck fast med baksidan av en sked.
  7. Pensla oxfilén med senap och lägg på champinjonerna. Rulla sedan in oxfilén med salami och svamp med hjälp av plastfolien. För att få en fin form ska du rulla den hårt och sedan snurra plastfoliens kortsidor som en korv. Ställ i frysen.
  8. Lägg bakplåtspapper på en skärbräda. Vispa äggulorna. Rulla ut två av smördegarna på bakplåtspappret. Tryck samman dem till ett ark.
  9. Ta fram oxfilén ur frysen och ta försiktigt bort plastfolien. Lägg oxfilén på den övre delen av smördegen och rulla in den tills den är täckt. Vik in sidorna och se till att hela köttet är helt täckt. Skär bort överbliven smördeg och lägg sedan skarvarna nedåt på plåten.
  10. Pensla smördegen med vispad äggula. Rulla ut nästa smördeg, skär önskat mönster och lägg på den redan smördegsrullade oxfilén. Pensla med äggula.
  11. Stick in en ugnstermometer från kortsidan in i köttets kärna. Grädda på plåt i mitten av ugnen tills innertemperaturen uppnått 50 grader. Låt köttet vila 5 minuter innan du skär upp och serverar.