(3 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Älgschnitzel med Kotivara salami

Vi på Kotivara önskar er god jaktlycka och tipsar om en extra god schnitzel fylld med ost och Kotivara salami. Det går givetvis utmärkt att byta ut älgsteken till kyckling, nöt eller fläsk om jaktlyckan lyser med sin frånvaro.

klocka

2h

portion
Weiner schnitzel på älg med Kotivara salami

Ingredienser

8 skivor älgstek (cirka 800g)
4 tsk dijonsenap
4 skivor lagrad grevé
1 pkt Kotivara klassisk salami
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
2 st ägg
1 dl ströbröd
4 dl panko
4 msk svenskt smör, till stekning
2 msk olja, till stekning

Gröna ärtor

1 msk smör
400 g gröna ärtor

Persiljesmör

100 g smör
2 dl hackad persilja
salt och svartpeppar

Rostad potatis

1 kg Outinens potatis (små delikatess)
2 msk balsamvinäger
1 msk olja
1 msk flytande honung
0.5 msk flingsalt
1 kruka finhackad gräslök
nymalen svartpeppar
flingsalt

Gör så här

  1. Blanda smör, salt, peppar och persilja i en skål med en gaffel. Klicka ut smöret på smörpapper eller plastfolie och rulla till en korv. Ställ i kylen.
  2. Sätt ugen på 200 grader och tvätta potatisen.
  3. Blanda balsamvinäger, olja, honung, flingsalt och svartpeppar till en marinad.
  4. Blanda med potatisen med marinaden och sätt på ugnsplåt.
  5. Rosta potatisen i 50 minuter, rör om 2–3 gånger under tiden.
  6. Banka ut köttbitarna mellan bakplåtspapper så tunt du kan med hjälp av en kastrull eller köttklubba. Bred dijonsenap på varje köttskiva och lägg på ost och Kotivaras klassiska salami. Lägg sedan på en skiva älgstek som lock.
  7. Häll mjölet på en tallrik och blanda med salt och peppar. Vispa äggen lätt i en djuptallrik. Blanda ströbröd och panko på en annan flat tallrik.

 Vänd schnitzlarna först i vetemjöl. Klappa bort överflödigt mjöl. Doppa sedan i ägget och sist i ströbrödet. Panera alla fyra schnitzlarna och lägg på bakplåtspapper att torka till en stund.
  8. Sjud ärtorna försiktigt i saltat vatten så det behåller sin gröna färg. Sila.
  9. Stek schnitzlarna i smör och olja på svag till medelstark värme tills paneringen är krispig och har fått fin färg, cirka 4 min per sida.
  10. Hacka gräslöken och strö över den ugnsrostade potatisen tillsammans med flingsalt. Servera schnitzeln på förvärmd tallrik tillsammans med ugnsrostad potatis, gröna ärter, en citronskiva och persiljesmör.

Smaklig måltid!