Ägg Benedict
En klassisk brunchrätt med läcker toast, pocherat ägg, Kotivara salami och hollandaise
30 min
Ingredienser
4
skivor
surdegsbröd
2
msk
smör(rumsvarmt)
12
skivor
Kotivara salami
4
st
ägg
Hollandaise
150
g
smör
3
st
äggulor
0.5
msk
pressad citron
2
krm
salt
1
krm
nymald vitpeppar
Topping
Gräslök finhackad
Finhackad rödlök
Svartpeppar
Cayenne peppar
Gör så här
- Smält smöret tills det bubblar utan att få färg. Lägg äggulorna i en bunke och häll över det heta smöret i en fin långsam stråle medan du vispar med en elvisp. Låt smöret gå in ordentligt i såsen innan du häller på mer. Ta inte med bottensatsen av smöret.
- Smaka av med citronsaft och krydda med salt och peppar.
Pocherat ägg
- Koka upp vatten med lite salt och en gnutta ättika i en rymlig gryta.
- Sänk till medelvärme och se till att vattnet precis sjuder.
- Knäck ett ägg i en kopp, rör runt i vattnet i kastrullen så att det bildas en virvel. Stjälp i ägget och sjud cirka 3 min. Ta upp ägget med hålslev. Upprepa på alla ägg.
- Finhacka rödlöken. Rosta brödskivorna och bred på smör. Lägg på salami och pocherat ägg.
- Avsluta med hollandaisesås och toppa med gräslök och rödlök, lite nymald svartpeppar och en nypa cayennepeppar.