(1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Ägg Benedict

En klassisk brunchrätt med läcker toast, pocherat ägg, Kotivara salami och hollandaise

klocka

30 min

portion
Ägg Benedict

Ingredienser

4 skivor surdegsbröd
2 msk smör(rumsvarmt)
12 skivor Kotivara salami
4 st ägg

Hollandaise

150 g smör
3 st äggulor
0.5 msk pressad citron
2 krm salt
1 krm nymald vitpeppar

Topping

Gräslök finhackad
Finhackad rödlök
Svartpeppar
Cayenne peppar

Gör så här

  1. Smält smöret tills det bubblar utan att få färg. Lägg äggulorna i en bunke och häll över det heta smöret i en fin långsam stråle medan du vispar med en elvisp. Låt smöret gå in ordentligt i såsen innan du häller på mer. Ta inte med bottensatsen av smöret.
  2. Smaka av med citronsaft och krydda med salt och peppar.

Pocherat ägg

  1. Koka upp vatten med lite salt och en gnutta ättika i en rymlig gryta.
  2. Sänk till medelvärme och se till att vattnet precis sjuder.
  3. Knäck ett ägg i en kopp, rör runt i vattnet i kastrullen så att det bildas en virvel. Stjälp i ägget och sjud cirka 3 min. Ta upp ägget med hålslev. Upprepa på alla ägg.
  4. Finhacka rödlöken. Rosta brödskivorna och bred på smör. Lägg på salami och pocherat ägg.
  5. Avsluta med hollandaisesås och toppa med gräslök och rödlök, lite nymald svartpeppar och en nypa cayennepeppar.