Små grekiska pajer med fetaost
Upplev Grekland med vår filodegspaj!
Krispig filodeg, krämig fetaost och saftig finsk hantverkssalami.
#SmakAvGrekland
1 h
Ingredienser
Pajer
4
ark
filodeg
8
skivor
Kotivara salami
2
förp
fetaost
4
msk
smält smör
2
msk
rostade sesamfrön
Sås
2
dl
grekisk yoghurt
0.5
st
riven gurka
2
st
rivna vitlöksklyftor
1
msk
vit balsamvinäger
1
tsk
honung
1
knippe
mynta
salt och peppar
olivolja
Gör så här
- Riv gurkan och pressa ur vätskan.
- Häll yoghurt i en skål, riv ned vitlök, tillsätt vinäger, honung och mynta och blanda ned den rivna gurkan. Salta och peppra efter behag.
- Ringla sedan över olivolja och låt stå tills pajerna är klara.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela filodegsarken på mitten och lägg dem på varandra. Pensla med smör mellan varje ark.
- Lägg fetaosten i mitten, lägg på två skivor salami och vik sedan över arken så att det täcker osten.
- Pensla med smör och grädda i ugnen i cirka 20 minuter eller tills den fått fin färg.
- Ta ut ur ugnen, pensla med smör och toppa med rostade sesamfrön.