Gulasch med salami och ajvar relish
Upplev en smakexplosion med vår Kotivara slami-gulasch. En fusion av östeuropeisk tradition och finskt hantverkssalami.
3 h
Ingredienser
400
g
högrev
2
st
gula lökar
4
st
vitlöksklyftor
smör till stekning
1
pkt
Kotivara salami
400
g
krossade tomater
15
dl
vatten
4
msk
tomatpuré
3
tsk
paprikapulver
1
st
röd chili
1
msk
kumminfrön
2
msk
kalvfond
0.5
dl
ajvar relish
100
g
rotselleri
3
st
morötter
5
st
fasta potatisar
1
kruka
persilja
salt och peppar
Garnering
Persilja
Kotivara salami
Smetana
Gör så här
- Hacka löken, riv vitlöken och skär köttet i små tärningar. Stek all lök mjuk i smör i stekpanna tillsammans med tomatpurén. Lägg över den i en stor gryta.
- Stek köttet i omgångar så att det får färg. Salta, peppra och lägg över det i grytan allteftersom.
- Vispa ur stekpannan med 1 dl av vattnet och häll över i grytan och tillsätt 8 dl vatten, tpaprikapulver, kumminfrön, fond och ajvar relish. Låt koka under lock i cirka 2 timmar. Rör då och då.
- Skala och skär rotselleri, morötter och potatis i tärningar. Tillsätt rotfrukterna och 7 dl vatten i grytan. Låt soppan koka i ytterligare 30 minuter eller tills köttet faller isär.
- Om soppan är för tjock, tillsätt vatten. Smaka av med salt och peppar rör ner persilja precis innan servering.
- Garnera varje person med persilja och servera med smetana eller crème fraiche.