Kantarellpizza med salami
En riktigt god Pizza Bianco med stekta kantareller, krämig färskost och Kotivara salami.
1 h
Ingredienser
Pizzadeg
5
dl
vatten (38 grader)
2
tsk
salt
2
msk
olivolja
1
pkt
jäst (blå för salta degar)
700
g
mjöl
Topping
0.5
dl
créme fraîche
0.5
dl
färskost kantarell
200
g
ruven Västerbottensost
1
pkt
Kotivara salami
100
g
kantareller
1
st
finhackad röd lök
Gör så här
- Blanda jäst och vatten, tillsätt salt och olja. Tillsätt lite av mjölet eftersom så att du får en slät deg. När degen uppnått bra konsistens sparar du det överblivna mjölet till utbakningen.
- Smörj in degen i olivolja och låt vila i kylen över natten.
- Utbakning och gräddning: Gör en pizza i taget, baka ut med händerna (inte kavel), genom att trycka ut degen med knogarna från mitten och arbeta dig utåt. Tryck aldrig på kanterna, så att dessa blir luftiga och fina precis som på napolitansk pizza.
- Stek kantarellerna tills dom förlorat all vätska och fått lite krispig yta.
- Blanda créme fraîche och färskost kantarell. Bred på pizzan. Lägg på den rivna osten. Lägg på salamin och kantarellerna. Grädda pizzan på pizzasten på grillen tills den fått fin färg och toppa med finhackad rödlök.