Högrevsgryta med Kotivara salami
Den här grytan är fylld med rustika smaker och en touch av Kotivara salami som ger ytterligare djup i smaken.
3 h
Ingredienser
1
kg
högrev
100
g
smör
2
st
gula lökar
3
st
vitlöksklyftor
1
knippe
färsk timjan
0.5
pkt
Kotivara salami
0.5
dl
tomatpuré
1
st
morot
0.25
st
selleri
2.5
dl
grädde
1
knippe
persilja
4
msk
fond
salt
peppar
Gör så här
- Skär köttet i 3 cm tärningar och skär löken i båtar. Smält smöret i en gryta och bryn köttet tills det fått fin färg. Tillsätt gul lök, vitlök, hackad timjan, strimlad salami och tomatpuré. Stek i några minuter och häll på den koncentrerade fonden. Fyll upp med vatten så att det täcker köttet. Rör om och låt koka sakta i ett några timmar tills köttet är mjukt och nästan faller isär.
- Skär morötterna i bitar och skiva sellerin. Lägg sedan i grytan och låt koka med de sista 20 minuterna.
- Häll i grädde och smaka av med salt och peppar. Toppa med hackad bladpersilja.
- Servera med kokt potatis.