Grön ärtsoppa med salamichips
Tiden för skogspromenader, jakt, fiske och svampplockning är här. Vad sägs om att ta med något värmande i termos denna gång? Testa vårt recept på grön ärtsoppa.
30 min
Ingredienser
5
dl
tinade gröna ärtor
3
st
schalottenlök
5
dl
hönsbuljong/fond
25
g
smör
1
tsk
citron
2
dl
vitt vin
3
dl
vispgrädde
salt
peppar
Salamichips
1
pkt
Kotivara salami
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader. Lägg salamiskivorna på plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i cirka 5 minuter. Lägg på hushållspapper.
- Fräs schalottenlöken i smör i tills den är mjuk, men den får inte brynas. Häll på vinet.
- Blanda ut hönsbuljongen eller den koncentrerade fonden med vatten i en kastrull på låg värme. Tillsätt grädden och lökblandningen.
- Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Häll ned ärtorna i kastrullen och värm upp dem, låt de inte koka, då oxiderar de och soppan blir inte lika grön.
- Mixa soppan slät med en mixer. (Sila den i en nätsil om du önskar den helt slät.)
Häll upp soppan i termos och lägg chipsen i en burk. Packa ned allt i ryggsäcken. Ta med kåsor och njut av soppan ute i skogen.