(1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Somrig tomatsoppa

En riktigt god tomatsoppa en solig sommardag serveras alltid med Kotivara salami.

portion
Tomatsoppa med Kotivara salami

Ingredienser

1 pkt Kotivara salami
500 g färska plommontomater
1 stor gul lök
1 burk Mutti krossade tomater (à ca 390 g)
2 msk tomatpuré
1 tärning kycklingbuljong
5 dl vatten
0.5 dl mellangräde
salt
peppar
smör till stekning

Basilkakräm

2 dl crème fraiche
1 kruka färsk basilika
1 förpackning fetaost (150 g)
1 msk olivolja

Tillbehör

Kotivara Salami
Baguette
Olivolja
Grillspett
Babyplommontomater

Gör så här

  1. Mixa crème fraiche, basilikastjälkar, olivolja, några basilikablad och fetaost till en kräm. Peppra, rör om och lägg i en skål. (Spara några blad basilika till topping och spett)
  2. Skala och hacka löken, stek i olivolja.
  3. Skär tomaterna i små tärningar.
  4. Blanda lök, krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning, färska tomater och vatten i en stor kastrull.
  5. Koka i 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
  6. Mixa allt med stavmixer och koka ytterligare 10 minuter.
  7. Häll i grädden, rör om och lyft av kastrullen från plattan.
  8. Bryt brödet i mindre bitar och stek eller grilla lätt.
  9. Varva babyplommontomater, basilika, bröd och salami på spett.
  10. Häll olivolja i en skål.
  11. Servera tomatsoppan i djupa skålar, toppa med basilikakräm, basilikablad, olivolja och nymalen svartpeppar och lägg ett brödspett på kanten.

Smaklig måltid!