(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Capricciosa med pepperoni

Vem älskar capricciosa? Här kommer ett rysligt gott recept på salamipizza som du sätter extra guldkant på med din egenplockade svamp.

klocka

30 min

portion
Pizza capricciosa med Kotivara salami

Ingredienser

Pizzadeg

5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
1 pkt blå jäst för salta degar
700 g mjöl

Fyllning

1 burk Muttis pizzasås
2 st buffalo mozzarella
1 pkt Kotivara pepperonisalami
1 dl svamp från skogen

Det här behöver du

1 st klotgrill
1 st pizzasten

Gör så här

Dag 1: Förbered degen

  1. Blanda jäst och vatten, tillsätt salt och olja.
  2. Tillsätt lite av mjölet i taget så att du får en jämn och slät deg. Arbeta den väl. När degen uppnått bra konsistens sparar du det överblivna mjölet till utbakningen.
  3. Smörj in degen i olivolja och låt vila över natten.

Dag 2: Toppa och grädda pizzan

  1. Värm grillen till 450° C.
  2. Baka ut pizzorna.
  3. Bred pizzasåsen över botten. Smula över mozzarellan, toppa med Kotivara salami och svamp.
  4. Grädda pizzan i grillen på pizzastenen i cirka 90 sekunder eller tills kanterna fått en fin yta.
  5. Servera.

I ugn:

275° tills dessa att att pizzan fått fin färg och botten är genomgräddad.