(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Tomatsoppa med twist

Kan en soppa vara två olika soppor? Jo, våran tomatsoppa med salami passar utmärkt att serveras kall på heta sommarkvällar eller som en riktigt värmande soppa en kall vinterdag.

 

klocka

20 min

portion
Tomatsoppa med twist

Ingredienser

1 förpackning Kotivara salami
1 baguette
1 kruka ruccola
1 st stor gul lök
4 st färska tomater
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 st grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
1 dl mellan- eller vispgrädde
smör till stekning
salt och peppar

Basilikacrème

2.5 dl crème fraiche
1 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Skär baguetten i skivor, pensla med olja och stek gyllenbruna. (lägg att svalna på hushållspapper)
  2. Skala och hacka löken. Stek i smör.
  3. Skär de färska tomaterna i små tärningar. Blanda lök, krossade tomater, färska tomater, tomatpuré, grönsaksbuljongtärningen och vatten i en rejäl kastrull. Smaka av med salt och peppar. Låt koka ca 10 minuter.
  4. Mixa soppan. Späd med grädde för att få soppan krämig.

Basilikacrème

  1. Finhacka rejält med färska basilikablad och blanda med crème fraiche.
  2. Bred basilikacremen på brödskivorna, lägg på ruccola och toppa med Kotivara salami.

Servera soppan i glas på sommaren eller kopp på vintern. Lägg en brödskiva med basilikacréme på kanten. Smaklig spis!