(12 votes, average: 4,25 out of 5)
Loading...

Broccolipaj med ost och salami

En god och lättlagad matpaj med broccoli och salami. Det går utmärkt att köpa färdig pajdeg också.

klocka

1 h

portion
Broccolipaj med ost och salami

Ingredienser

Pajdeg

3 dl vetemjöl
100 g smör
0.5 tsk salt
5 msk vatten

Fyllning

100 g Fetaost
100 g riven mozzarella
5 st soltorkade tomater
1 pkt Kotivara salami
400 g färsk broccoli

Stanning

4 st ägg
2 dl grädde
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär smöret i tärningar. Blanda med mjöl och vatten, tillsätt salt.
  3. Knåda med fingertopparna till en jämn deg. Men inte för länge så att den blir varm och kladdig.
  4. Slå in pajdegen i plastfolie och ställ i kylen i minst 30 minuter.
  5. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i broccolin, koka 5 minuter. Sila bort vattnet i durkslag. Låt broccolin ligga i durkslaget så att vattnet rinner bort medan du fortsätter med receptet.
  6. Vispa grädde, ägg, salt och vitpeppar i bunke.
  7. Smula ned fetaosten, hacka soltorkade tomater och salami, blanda ner allt (förutom broccolin) tillsammans med riven mozzarella.
  8. Tryck ut pajdegen i smörad pajform. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet tills det har fått gyllene färg (8 minuter i varmluftsugn).
  9. Låt skalet svalna.
  10. Häll i smeten i pajskalet och fördela den avrunna broccolin jämt i pajskalet.
  11. Grädda pajen i cirka 30 minuter tills all äggstanning stannat. Det ser du genom att skaka pajen. Ta ut och låt stå i cirka 10 minuter innan servering.

Pajen funkar även bra att servera kall, smaklig spis!