Kotivara frestelse
Korvmästarens frestelse passar lika bra på julbordet som till midsommarbuffén eller vardagsmiddagen.
1 h
Ingredienser
500
g
potatis
2
st
fasta päron
150
g
purjolök
100
g
Kotivara salami (hackad)
2
dl
riven Västerbottenost
3
dl
Vispgrädde
1
st
ägg
1
tsk
malen muskot
smör till formen
0.5
tsk
salt
1
krm
peppar
Hackad bladpersilja
Topping
1
knippe
hackad bladpersilja
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och skär potatisen i tunna skivor. Dela, kärna ur och skär päronen i tunna skivor. Ansa och strimla purjolöken fint.
- Varva potatis, päron, purjolök, salami, bladpersilja, salt och peppar i en smord ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
- Mixa osten med grädde, ägg och muskot med stavmixer eller i matberedare. Häll blandningen i formen.
- Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt svalna något och strö lite persilja vid servering.